Ako povoliť alebo zakázať dialógové okno potvrdenia odstránenia v systéme Windows 10?

How Enable Disable Delete Confirmation Dialog Windows 10

Operačný systém Windows sa každou aktualizáciou veľmi zmenil a mnoho funkcií bolo upravených. Pokiaľ ide o kôš, je stále viacmenej rovnaký ako v starších verziách systému Windows. Predchádzajúce verzie systému Windows používali na zobrazenie dialógového okna s potvrdením vždy, keď sa používatelia pokúsili odstrániť súbory. Táto funkcia je v systéme Windows 8 predvolene zakázaná. Pretože sa odstránené súbory presúvajú priamo do koša, použitie potvrdzovacieho dialógového okna bolo menšie. Stále to však možno povoliť späť v systéme, aby ste videli, aký súbor sa odstraňuje. Niektorí používatelia môžu chcieť pred odstránením skontrolovať názov súboru a podrobnosti.

Odstrániť potvrdzovacie dialógové okno

Existuje niekoľko rôznych metód, pomocou ktorých môžete povoliť alebo zakázať dialógové okno potvrdenia odstránenia. Dialógové okno potvrdenia odstránenia, o ktorom si povieme v tomto článku, je určené na bežné mazanie bez pridržania klávesu Shift ( trvalé mazanie ). Metóda Editora miestnych zásad skupiny a Editor databázy Registry tiež zabráni používateľom meniť nastavenia vo vlastnostiach Kôš. Na konci každej metódy sme zahrnuli aj deaktivačné kroky.



Povolenie dialógu Potvrdenie odstránenia prostredníctvom koša

Možnosť povolenia a zakázania dialógového okna potvrdenia odstránenia je k dispozícii v okne vlastností Kôš. Toto je predvolený spôsob, ako povoliť alebo zakázať túto možnosť. Pretože Odpadkový kôš nájdete na pracovnej ploche, vyžaduje to len pár kliknutí.



Ak je táto možnosť sivá, potom môžete k nastaveniam dialógového okna s potvrdením odstránenia použiť iné metódy.

  1. Kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu Odpadkový kôš odkaz na ploche a vyberte ikonu Vlastnosti možnosť v zozname.
    Poznámka : Ak nemáte odkaz na pracovnej ploche, môžete ho povoliť tak, že prejdete na Štart> Nastavenia> Personalizácia> Motívy> Nastavenia ikony na pracovnej ploche .

    Otváracie vlastnosti koša



  2. V Vlastnosti , začiarknite políčko „ Zobraziť dialógové okno potvrdenia odstránenia ”A kliknite na Použiť / OK tlačidlo na uloženie zmien.

    Povolenie potvrdzovacieho dialógového okna

  3. Teraz, kedykoľvek odstránite akékoľvek súbory vo vašom systéme, automaticky sa zobrazí vymazať potvrdzovacie dialógové okno pre to. Potom si môžete vybrať Áno alebo č pre to.
  4. To zakázať späť, jednoducho zrušte začiarknutie políčka „ Zobraziť dialógové okno potvrdenia odstránenia ”Možnosť v Odpadkový kôš vlastnosti.

Povolenie dialógu Potvrdenie odstránenia prostredníctvom editora miestnych zásad skupiny

Editor lokálnych skupinových politík je funkcia systému Windows, ktorá sa používa na konfiguráciu a úpravu rôznych nastavení operačného systému. Nastavenie politiky na povolenie alebo zakázanie dialógu na potvrdenie odstránenia nájdete v kategórii Užívateľ v editore zásad skupiny.

Preskočiť túto metódu, ak používate Vydanie Window Home a vyskúšajte metódu Editora databázy Registry.

Ak však vo svojom systéme máte Editor miestnych zásad skupiny, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  1. Stlačte tlačidlo Windows + R klávesmi na klávesnici otvorte Bež dialógové okno. Potom zadajte „ gpedit.msc ”A stlačte Zadajte kľúč. Otvorí sa Editor miestnych zásad skupiny okno.
    Poznámka : Klikni na Áno tlačidlo pre UAC (Kontrola používateľských účtov) výzva.

    Otvorenie editora miestnych zásad skupiny

  2. V Konfigurácia používateľa kategórie, prejdite na nasledujúce nastavenie:
    Konfigurácia používateľa  Šablóny pre správu  Súčasti systému Windows  Prieskumník súborov

    Prechod na nastavenie

  3. Dvakrát kliknite na politiku s názvom „ Pri mazaní súborov sa zobrazí dialógové okno s potvrdením ”A otvorí sa v inom okne. Teraz zmeňte prepínač z Nie je nakonfigurované do Povolené .

    Aktivuje sa nastavenie

  4. Klikni na Použiť / OK uložte zmeny. Potom dostane používateľ dialógové okno s potvrdením pri každom pokuse o odstránenie súboru alebo priečinka.
  5. To zakázať späť, jednoducho prepnite späť na Nie je nakonfigurované alebo Zakázané .

Povolenie dialógu Potvrdenie odstránenia prostredníctvom editora databázy Registry

Ďalším spôsobom, ako nakonfigurovať toto nastavenie, je prechod cez Editor databázy Registry. Ukladá všetky konfigurácie operačného systému Windows, nainštalovaných aplikácií a hardvérových zariadení. Bude však mať iba predvolené kľúče a hodnoty pre predvolené nastavenia. Ak chcete pridať ďalšie nastavenia, je potrebné, aby používatelia vytvorili chýbajúci kľúč a hodnotu pre konkrétne nastavenie, ako je uvedené nižšie:

  1. Stlačte tlačidlo Windows + R spolu na klávesnici a Bež dialóg. Teraz napíš „ regedit ”A stlačte Zadajte kľúč na otvorenie Editor registrov . Vyber Áno možnosť pre UAC (Kontrola používateľských účtov) získať oprávnenie správcu.

    Otvorenie editora databázy Registry

  2. V Editor registrov v navigačnom okne prejdite na nasledujúci kláves v okne Aktuálny používateľ:
    HKEY_CURRENT_USER  Software  Microsoft  Windows  CurrentVersion  Policies  Explorer
  3. Kliknite pravým tlačidlom myši na pravý panel a vyberte Nové> Hodnota DWORD (32-bitová) . Pomenujte túto hodnotu ako „ ConfirmFileDelete „.

    Navigácia ku kľúču a vytvorenie novej hodnoty

  4. Dvakrát kliknite na ikonu ConfirmFileDelete hodnotu a zmeniť údaj hodnoty na 1 na umožnenie hodnoty.

    Povolenie hodnoty

  5. Nakoniec nezabudnite reštart po vykonaní všetkých zmien.
  6. To zakázať späť, jednoducho zmeňte údaje hodnoty späť na 0 alebo vymazať the hodnotu z editora databázy Registry.
Značky Odpadkový kôš 3 minúty prečítané